Principală » 2013 » Decembrie » 16 » Parlamentul a adoptat in a doua lectura Legea privind serviciul public de alimentare cu apa si canalizare
1:10 PM
Parlamentul a adoptat in a doua lectura Legea privind serviciul public de alimentare cu apa si canalizare
  Legea elaborată de Ministerul Mediului  are scopul de stabilire a unui cadru legal necesar pentru crearea, organizarea, gestionarea, reglementarea şi monitorizarea funcţionării  serviciului public de alimentare cu apă potabilă, tehnologică, de canalizare şi de epurare a apelor uzate menajere şi industriale în condiţii de accesibilitate, disponibilitate, fiabilitate, continuitate, competitivitate, transparenţă, cu respectarea normelor de calitate, de securitate şi de protecţie a mediului  pentru asigurarea funcţionării eficiente a sistemelor publice de alimentare cu apă şi de canalizare. 
  Legea stabileşte funcţiile autorităţilor publice centrale şi locale în domeniul  de alimentare cu apă şi de canalizare, autorităţii publice centrale de reglementare, precum şi drepturile şi obligaţiunile consumatorilor şi ale operatorilor care furnizează serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţi, alte prevederi ce ţin de funcţionarea serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare.
  Proiectul de lege privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare nr. 258 din 14.06. 2013  a fost examinat și adoptat în primă lectură la ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova  din 12 iulie 2013.

Sursa: Ministerul Mediului 
Vizualizări: 348 | Adăugat de: CAM | Tag-uri: cadru legal, legea apei, ministerul mediului, gestionare | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: